Депресия

Депресията е сред най-често срещаните проблеми в нашето съвремие. Загуба на енергия, загуба на интерес към обичайните дейности в ежедневието, тъга, затруднена концентрация, чувство за безнадеждност, физически оплаквания, раздразнителност, трудно вземане на решения, загуба на апетит, мисли за самоубийство и много други са симптомите, с които се проявява депресията. Човек се затваря в себе си.

Хората, които са депресирани, често се фокусират върху неуспехите си като ги преувеличават, а минимизират положителните си качества, които притежават.

Депресията е емоционално разстройство и произлиза от промяна на мисленето. Човек започва да приема всичко негативно. В негативното възприятие между заобикалящият свят и самия човек се появява един филтър, който пропуска само негативното, а всичко позитивно се разсейва.

Понижено настроение, понижено качество на живот и нежелание за действие е така наречената триада на депресията. Въпреки опитите на човек да се справи волево с мъчителните чувства, въпреки себеутвърждаването, че всичко трябва да е наред, въпреки усилията да възвърне контрола над живота си, това не се случва. Някои хора приемат това състояние като част от живота си и се примиряват да живеят с него.

Нашият живот е действително сложен. Една от формите, чрез която можем да се предпазим от депресията е във всичко лошо да се постараем да видим и хубавото. Ако умеем да регулираме кога да си отиде песимизма и да дойде оптимизма, тогава ще сме в златната среда.

Затова ви призоваваме никога да не отлагате вашите проблеми, да не зацикляте на тях. Иначе ще виждате живота си само негативен.

Вярвайте във всичко позитивно и във всичко хубаво и вашият живот ще бъде такъв, какъвто го желаете. Радвайте се и се наслаждавайте, за да получите удовлетворение от живота.